Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije poručio vlastima da „ni na koji način ne smeju podleći pritiscima EU i SAD da Evroprajd mora po svaku cenu biti organizovan u Beogradu“.

„Smatram da je Srbija nezavisna i suverena država u kojoj mi odlučujemo koja će manifestacija biti održana, a ne Brisel ili Vašington. Ako odluka države o otkazivanju Evroprajda bude promenjena, onda će vlast 17. septembra imati više od 100.000 porodičnih ljudi na ulicama Beograda koji neće dozvoliti vredjanje tradicionalnih vrednosti“, kazao je lider Dveri.

Apelovao je na organizatore Evroprajda da „poštuju odluke državnih organa“ i da se „pomire sa činjenicom“ da ta manifestacija neće ove godine biti u Beogradu.

„Da li im je malo 30 javnih dogadjaja koje će organizovati od 12. do 18. septembra, ili će na silu pokušati da organizuju gej paradu sa više od 15.000 učesnika iz Srbije i inostranstva?“, pitao je Obradović.

Navodeći da „manjina ne može terorisati većinu“, lider Dveri je odbacio navode da bi organizovanjem „porodične litije“ istog dana kada su organizatori Evroprajda najavili šetnju, došlo do ugrožavanja bezbednosti gradjana.

„Jasno je ko je tu vinovnik ugrožavanja bezbednosti gradjana: onaj ko ne poštuje odluku da mu je manifestacija zabranjena. Ne može biti kriv neko drugi ko izlazi na ulice da pokaže stav većinske Srbije koja se ne slaže s tim. Ako država zabrani Evroprajd, neće biti nikakvih bezbednosnih rizika“, ocenio je Obradović.

Lider Dveri je pozvao „kolege iz prozapadne opozicije“ da odustanu od najavljenog protesta u znak podrške organizatorima Evroprajda, navodeći da to predstavlja „novu provokaciju većinskoj Srbiji“ koja kako je dodao, vodi „daljoj polarizaciji“ društva.

„Najavom tog protesta dodatno podižu tenzije u našem društvu. Umesto toga, kolege iz prozapadne opozicije mogu u parlamentu da nastave da se bore za prava LGBT populacije jer najavljeni protest ne predstavlja ništa drugo nego masku za održavanja gej parade“, ocenio je Obradović.

Najavio je da će poslanici Dveri „uskoro“ podneti parlamentu predlog zakona o zabrani „promovisanja homoseksualne propagande i transrodnosti maloletnicima“.

Obradović je pitao ko je odobrio da se u udžbenicima biologije za osmi razred osnovne škole „promoviše transrodna ideologija“.

„Uvode medjupolne osobe i rodni identitet u naše škole, iako Ustav Srbije ne poznaje tu kategoriju, već jasno definiše ravnopravnost polova i podelu na muški i ženski pol. Ko je to odobrio, na osnovu koje nauke i kog zakona, postoje li komisije Ministarstva prosvete? Njihov cilj nije gej parada, već ozakonjenje homoseksualnih brakova, usvajanje dece, propagiranje nastranosti i izopačenosti našoj deci“, ocenio je Obradović.