“Monako je tim koji ima izvanredne pojedince, ali igraju i timski. Ono što smo analizirali jeste da su oni u proseku beležili 86,5 poena, ali njihova igra u tranziciji je veoma bitna. Daju dosta poena na način da na postavljanje odbrane koriste utrčavanje i ono gde su dominantni jeste skok u napadu. Moramo da vodimo računa da probamo da zaustavimo tranziciju da smanjimo sve te brojke, ne bi li na neki način igrali bolju odbranu. Mislim da je to cela suština utakmice”, rekao je Obradović, preneo je danas klupski sajt.

Košarkaši Partizana gostuju u petak ekipi Monaka, u pretposlednjem 33. kolu Evrolige.

Monako se nalazi na četvrtom mestu Evrolige sa 21 pobedom i 11 poraza, dok je Partizan sedmi sa skorom 18/14.

Crno-belima je kolo pre kraja za plasman u TOP 8 potrebna pobeda nad Monakom, ili da jedan od dva rivala za plej-of doživi poraz (Žalgiris ili Baskonija).

Pohvalio je trener Partizana učinak srpskog stručnjaka Saše Obradovića na klupi Monaka.

“Odličan posao radi Saša Obradović, čestitke njemu na svemu što je do sada uradio u karijeri, pogotovo na ovome što radi sa Monako”, dodao je on.

Košarkaš Partizana Jam Madar rekao je da se ekipa dobro pripremila i da u Kneževinu idu da se bore.

“Monako je veoma talentovan tim. Moramo da se pripremimo da igramo odbranu, naravno da znamo za šta igramo. Želimo da osiguramo naše mesto ovog puta protiv Monaka, ali igramo i protiv Panatinaikosa. Ključ će biti odbrana – da ih zaustavimo i budemo u mogućnosti da pobedimo. Uradićemo sve što je moguće da pobedimo utakmicu. Ova utakmica nam je veoma važna i može da utiče na naše mesto u plej-fu. Sigurno idemo da se borimo”, zaključio je Madar.

Utakmica između Monaka i Partizana igra se u petak od 21.00.