Obradović je za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) kazao da bi protest u petak, na koji je pozvao sve koji su za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, mogao da preraste u bunt protiv vlasti za koju tvrdi da prodaje srpske nacionalne, državne, ekonomske i ekološke interese.

“Postoji potencijal, videćemo da li ćemo biti kadri da ga i ostvarimo, da bez obzira na političke i ideološke razlike po nekim drugim pitanjima ujedinimo snage u traženju ostavke Vučića kao ustavorušetelja i da tražiml vanredne predsedničke i parlamentarne izbore”, rekao je Boško Obradović.

On je ocenio da Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), koje su organizatori skupa u petak, nisu jedini u tom “frontu odbrane” Kosova i Metohije, već da ih podržavaju brojna udruženja.

Ocenio je da ta politička opcija – druga najjača politička opcija u državi, nakon vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Prema njegovim rečima, njegovu tvrdnju dokazuje najava Vučića o formiranju Narodnog pokreta za državu, koju ocenjuje kao reakciju na dosadašnje delovanje držatvorne opozicije i na ono što pripremaju.

Kako je naveo, skup protiv prihvatanja nemačko-francuskog plana za kosovsko pitanje održaće se simbolično 17. marta, ba godišnjicu stradanja srpskog naroda na Kosovu ali da će tada biti obeležen i početak NATO bombardovanja.

Dodao je da će to biti, kako navodi, komemorativan skup koji će početi ispred Hrama Svetog Save, nakon čega će okupljeni otići ispred zgrade Predsedništva, gde je planirano obraćanje prisutnima.