Obradović je na protestu ispred Republičke izborne komisije (RIK) rekao da su “za taj ostanak na vlasti spremni na sve, da lažu, kradu, i da biju”, ali da veruje da će se 2024. godine “vratiti sloboda” u Beograd.

Ocenio je da je “na proteklim izborima opozicija ostvarila najbolji rezultat”, a da međunarodni posmatrači, opozicione stranke i organizacije civilnog društva navode da su izbori održani 17. decembra “pokradeni, da se moraju poništiti i da se organizuju novi izbori u demokratskoj atmosferi”.

Poslanik Zeleno – levog fronta Radomir Lazović je rekao da će se učesnici protesta ispred RIK-a, nakon obraćanja govornika, pridružiti studentima i mladima koji učestvuju na blokadi saobraćaja u Ulici kneza Miloša.

Kazao je da će se koalicija “Srbija protiv nasilja” boriti kroz institucije i uz traženje međunarodne podrške da se izbori ponište, i održe novi u demokratskoj atmosferi.

“Mi nismo naivni, mi znamo da su nas te institucije izdale mnogo puta, ali svakom našom prijavom, žalbom, dajemo šansu ljudima u institucijama da vrate demkratiju i pravdu u Srbiju. Ovo ne sme da prođe i ne smemo odustati”, rekao je Lazović.