Kandidat koalicije Srbija protiv nasilja za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović izjavio je večeras da su predstavnici te koalicije zatražili od Republičke izborne komisije (RIK) da, “zbog nepravilnosti”, poništi beogradske izbore, te da njihovi predstavnici neće napustiti serište RIK-a dok to ne bude urađeno.

On je rekao novinarima ispred sedišta RIK-a u Ulici kralja Milana, gde je u toku protest građana, da je RIK-u zvanično predat zahtev za poništenje izbora.

Obradović je kazao da je obezbeđenje u sedište RIK pustilo da uđu samo narodni poslanici koalicije “Srbija protiv nasilja”, te je pozvao i ostale opozicione poslanike da se pridruže.{image6}

“Mi ćemo ostati unutra. Nema izlaska, nema ulaska, sve dok izbori u Beogradu ne budu poništeni”, rekao je Obradović.

On je dodao da građani koji protestuju, kao i predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” ne žele nikakve nemire, te apelovao da protest bude miran.

Građani, na poziv koalicije “Srbija protiv nasilja”, od nešto posle 18 časova protestuju ispred sedišta RIK-a, a okupljanje protiče uz pogrdna skandiranja na račun predsednika Srbije, uzvike “lopovi, lopovi”…

Tokom skoro dvočasovnog protesta došlo je i do sporadičnih incidenata i guranja oko metalne ograde kojom je bila okruženo sedište RIK-a, a deo okupljenih bacao je paradajz i jaja na zgradu.

Većih incidenata na protestu nije bilo, a na protestu nema uniformisane policije, javio je reporter agencije Beta.

Od raskrsnice Ulica kralja Milana i Kneza Miloša, kod Londona, pa sve do Igumanove palate na Terazijama, saobraćaj je zaustavljen.