On je naveo i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sinoćnjeg gostovanja na Radio-televiziji Srbije nije komentarisao zahtev Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, da podnese ostavku i da se ide na vanredne izbore zbog navodnog prihvatanja tog plana.

“To ga boli. Prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma, kršenjem Ustava i predsedničke zakletve, izgubio je legitimitet i mora da ode”, rekao je Obradović.

Lider Dveri je dodao da se Vučić, iako nije odgovorio na zahtev, ipak tokom gostovanja bavio “samo patriotskom i državotvornom opozicijom”, kao da je to “jedina opozicija”.

“Ovaj zbirni izborni rezultat državotvorne opozicije od 15 odsto (551.871 glas) na prošlim izborima ozbiljno je uplašio vladajući režim koji se od tada bavi napadima isključivo na ovu našu opciju koja raste od kako je vlast krenula putem priznanja lažne države Кosovo. Zato strah od izbora”, ocenio je Obradović.

Naveo je i da su im od posebne sednice o Kosovu i Metohiji u Skupštini Srbije “zabranjene sve nacionalne frekvencije”, kako je ocenio, da građani “ne čuju da postoji alternativa i Vučiću i njegovoj politici priznanja lažne države Kosovo”.