„Prioritet Srbije mora da bude domaća roba, domaći preduzetnik, poljoprivrednik, domaća proizvodnja i moramo ulagati u domaće privrednike i poljoprivrednike, a ne u strane“, kazao je Obradović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljeno 17 mera za poboljšanje srpske poljoprivrede.

On je naglasio da svako selo u Srbiji mora postati moderno i da bi trebalo da ima ima sve uslove života koje ima grad.

„Moderno selo je moguće i samo zavisi od volje, želje i spremnosti države da se posveti selu“, kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima u selu ima dosta posla, ali nema ko da radi, tako da je rešenje povratak gradjana na selo, posebno mladih i porodica.

Obradović je ocenio da su srpski seljak i gradjani Srbije koji žive na selu, konačno dobili političkog zaštitnika i zastupnika.

„Mi ćemo biti glas srpskog sela i seljaka i nikada više domaći privrednici neće biti poniženi i diskriminisani u spostvenoj državi. Došlo je vreme da se sve snage države usmere u pravcu podrške modernom selu 21. veka“, kazao je on.

Potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević naglasio je da sve snage države moraju da budu usmerene ka podršci srpske privrede, a najavio je da će od 17 mera koje je taj pokret odreodio za poboljšanje privrede, dve odmah stupiti na snagu.

„Zabranićemo nekontrolisan uvoz poljoprivrednih i prehrambrenih proizvoda u Srbiju, a na početku godine garantovaćemo srpskom seljaku šta je minimalna zagarantovana cena njegovog poljoprivrednog proizvoda“, kazao je Jakovljević.

On je ocenio da država koja se boji bogatog privrednika, nema budućnost.