“Vučić uvek pominje samo protivljenje članstvu tzv. Kosova u UN, dok potpuno prećutkuje u domaćoj javnosti ono što je izjavio za strane medije: da je spreman da podrži ulazak tzv. Kosova u razne međunarodne organizacije. Odgovorno tvrdim da to znači da kada posle Ohrida krene primena francusko-nemačkog sporazuma, to znači da se Vučićeva vlast više nikada i nigde u međunarodnim forumima neće suprotstavljati prijemu lažne države Kosovo u UNESКO, Interpol, EU, NATO”, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je ponovio stav Dveri da potpisivanje Evropskog plana za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova znači saglasnost sa ulaskom Kosova u međunarodne organizacije.

“Ako to nije tako kako ja tvrdim, pozivam Aleksandra Vučića da ovo javno demantuje ili već sutra u Ohridu odbaci francusko-nemački sporazum u celosti, kao jedini pravi dokaz da nije prihvatio ucene iz EU. U suprotnom, treba da podnese ostavku i svoju novu politiku o Kosovu i Metohiji kandiduje na vanrednim izborima”, tražio je Boško Obradović.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *