Na pitanje televizije N1 u Vašingtonu, uoči samita lidera NATO-a, O’Brajen je rekao da su “saradnja i podrška Ukrajini od životnog značaja jer Ukrajina brani osnovni princip teritorijalnog integriteta”.

“Znam da predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić govori o tom principu. Mi se ne slažemo oko nekih primena tog principa, ali u ovom kontekstu, ono što Srbija radi čineći svoje oružje dostupnim – time pomaže Ukrajini da odbrani suštinski princip međunarodnog prava i mi to pozdravljamo”, kazao je O’Brajen.

O’Brajen je rekao i da prošlonedeljna poseta zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška Beogradu nije bila naročito uspešna, navodi N1.

“Videli smo izveštaje da je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije posetio Beograd. Ovde smo i gradimo partnerstvo sa Srbijom i državama regiona koji pripada Evropi i deo je Evrope. Čini se da Rusi imaju neke poteškoće da prihvate da je to budućnost, to jest da je i Srbija izabrana i da države regiona to zaslužuju. Rezultat tog razgovora, dakle, nije bio veliko iznenađenje”, kazao je američki diplomata.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *