Odbornica SDA Sandžaka Dinheta Pulić na konferenciji za novinare kazala je da su SDA i SPP predali zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi gradonačelnik trebao da podnese izveštaj o preduzetim i planiranim merama na zaštiti života i imovine građana za vreme poplava koje su zadesile ovaj grad.

“Smatramo neophodnim da Skupština grada održi vanrednu sednicu u vezi sa ovim pitanjem i da gradonačelnik odbornicima podnese izveštaj o preduzetim merama i razlozima nepreventivnog delovanja što je dovelo do ugrožavanja sigurnosti građana i tragičnih posledica. Traži se od gradonačelnika Biševca da zbog objektivne odgovornosti u pogledu ugroženosti građana, njihovih života i imovine hitno podnese ostavku“, poručila je Pulić.

Ona je ocenila da gradonačelnik treba da preuzme odgovornost i za nekoliko događaja koji su prethodnih godina zadesili ovaj grad, a rezultirali su gubitkom života građana.

„Više događaja, nekoliko godina unazad, koji su tragično okončani gubitkom života građana Novog Pazara, kao što su požar u zgradi Bor, kada su dve osobe izgubile život, a osam je teže povređeno, zatim stradanje učenice u Muru i utapanje u reku Trnavicu dva građanina, obavezuje gradonačelnika da preuzme odgovornost i da iz objektivnih, moralnih i političkih razloga podnese ostavku“, zaključila je Pulić.