Oni su pre toga u više navrata reklamirali povredu Poslovnika tvrdeći da Skupština nije zakazana u skladu sa tim dokumentom i tražeći od Lekića da zbog toga podnese ostavku.

Slične optužbe iznosili su i iz Stranke pravde i pomirenja, kao i predstavnik Građanskog pokreta Sandžaka navodeći da je skupština nelegalno konstitutisana, da je Lekić nezakonito izabran za predsednika, te da lokalni parlament nema legimitet.

Pre određivanja pauze, verifikovani su mandati odbornicima SDA Sandžaka Maidi Baltić Spahović i Merfidu Kamešničaninu jer su Sulejman Ugljanin, Emin Čelić, a potom i Nafilj Sejdović dostavili izjave o neprihvatanju odborničkih mandata.

Potvrđen je i mandat Banetu Milosavljeviću sa liste “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić” pošto je na konstitutivnoj sednici izabrana odbornica Jelica Jaćović podnela ostavku, a Gradimir Nedeljković se odrekao mandata.

Lokalni parlament bi nakon pauze trebalo da razmatra predloge SDA Sandžaka da Skupština Novog Pazara danas ne bira gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća, da se ponište svi akti koje je usvojio Privremeni organ i formiraju prelazni organi lokalne samouprave do odluke Ustavnog suda po žalbi o nepravilnostima na prošlim izborima.

Takođe, iz te opozicione odborničke grupe tražili su da se u dnevni red uvrsti rasprava o formiranju posebne komisije koja će proveriti birački spisak.o peticiji građana za osnivanje stomatološke ambulante za osobe sa invaliditetom i da jedan projekat na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja može dobiti najviše 25 odsto ukupno opredeljenih sredstava.

Posle toga bi trebalo da usledi rasprava o izboru gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.