Oni su tražili da lokalni parlament danas ne bira gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća, da se ponište svi akti koje je usvojio Privremeni organ i formiraju prelazni organi lokalne samouprave do odluke Ustavnog suda po žalbi o nepravilnostima na prošlim izborima.

Takođe, iz te opozicione odborničke grupe tražili su da se u dnevni red uvrsti rasprava o formiranju posebne komisije koja će proveriti birački spisak.o peticiji građana za osnivanje stomatološke ambulante za osobe sa invaliditetom i da jedan projekat na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja može dobiti najviše 25 odsto ukupno opredeljenih sredstava.

Nakon što su njihovi predlozi odbijeni, oni su zasedanje napustili, uz objašnjenje da ne žele da učestvuju u nezakonitom radu lokalnog parlamenta.

Skupština će u nastavku raspravljati o izboru članova Administrativno-mandatne komisije i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja, a potom i izvršnih organa grada.

Za predsednicu Administrativno-mandatne komisije izabrana je Senada Totić, njena zamenica biće Nermina Šaćirović, a članovi tog skupštinskog tela Merfid Kamešničanin, Semir Madžgalj i Veljko Sretković.

Na čelu Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja biće Hidajet Plojović, dok je za njegovog zamenika izabran Džemil Divanefendić. Članovi Komisije biće Enis Zeković, Esma Ljajić i Predrag Mutavdžić.