Oni su u saopštenju za javnost naveli da je samo u jednom odeljenju “za vreme drugog časa i to u sklopu programa koji je učiteljica samoinicijativno pripremila za svoje odeljenje, intonirana himna sandžačkiih Bošnjaka”.

“To govori da je direktor škole postupio u skladu sa nalogom ministra prosvete Branka Ružića i preneo svim radnicima škole, a posebno nama odeljenskim starešinama, obavezu da se na početku prvog časa mora intonirati državna himna i da su sve odeljenske starešine postupile u skladu sa tim”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima, uz potpise 46 razrednih starešina.

Oni su optužili pojedine medije, “željne senzacionalizma da su se prosto utrkivali ko će veću ljagu da baci na našu školu i odeljenske starešine” objavljujući tekstove da je OŠ “Rifat Burdžović Tršo” jedina škola u kojoj nije intonirana himna Srbije, što su ocenili “totalnom neistinom”.

Informacija da je ta škola jedina u Srbiji koja, u izolovanom slučaju, nije intonirala himnu “Bože pravde” potekla je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i to u pisanoj izjavi dostavljenoj Novinskoj agencije Beta.