Ona je nakon otvaranja ove manifestacije novinarima rekla da je interesovanje dece uvek najveće za Gimnaziju, Ekonomsko trgovinsku i Medicinsku školu, i da je sajam prilika da se deca upoznaju i sa drugim obrazovnim profilima.

„Ima još škola koje nude jako dobre i kvalitetne smerove i ovo je dobra prilika da deca prošire svoje vidike, da ih upoznamo sa onim što nude srednje obrazovne institucije u gradu i da im pomognemo da se odluče ukoliko su u dilemi“, rekla je Demčović.

Strateški partner Gradskoj upravi u organizaciji Sajma obrazovanja bila je i Nacionalna služba zapošljavanja koja je budućim srednjoškolcima na svom štandu ponudila pomoć savetnika koji prate i analiziraju kretanje stanja na tržištu rada.

Direktor novopazarske filijale Nacionalne službe zapošljavanja Fahrudin Đekić rekao je da je ova služba svakodnevno na raspolaganju deci i roditeljima ukoliko žele da saznaju informacije o deficitarnim zanimanjima.

„Naši savetnici za planiranje karijere im u procesu testiranja mogu pomoći i u odabiru smerova u zavisnosti od njihovih profila“, dodao je Đekić.

Na Sajmu obrazovanja koji je danas održan u Domu omladine učestvovalo je devet srednjih škola.

Osnovnu školu u Novom Pazaru ove godine završava 1.545 učenika.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *