Komemoracija je održana u kinodvorani poljudskog stadiona. Uz brojne zvanice prisutni su bili i Marijan Kustić, predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza, selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i Stipe Pletikosa, tehnički direktor seniorske i U-21 reprezentacije.

Od Nadoveze su se oprostili i legendarni igrači Hajduka, od Ivice Šurjaka, Zlatka Vujovića i Zorana Vulića do Gorana Vučevića i Slavena Bilića, a prisutni su bili i sadašnji igrači splitske ekipe koje je vodio trener Ivan Leko. Komemoraciji je prisutan bio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, prenela je HINA.

Petar Nadoveza preminuo je u u 81. godini. Rođen je u Šibeniku 9. aprila 1942. godine, a uz bogatu igračku karijeru, istakao se i kao trener, sportski direktor i direktor Hajdukove škole fudbala. Za svoj dugogodišnji rad u fudbalu nagrađen je priznanjima poput Trofeja podmlatka HNS-a, Zlatne kapitanske trake Hajduka i Trofeja Splitskog saveza sportova Fabjan Kaliterna.

Igrao je na poziciji napadača, a Hajdukove je boje branio nakon što je igrao za Šibenik, od 1963. do 1973. godine, kada je otišao u Belgiju, u redove Lokerena. U dresu splitskog Hajduka odigrao je 460 utakmica i postigao čak 296 pogodaka, osvojivši pritom i titulu državnog prvaka i dva domaća Kupa. U dva navrata je bio najbolji strelac jugoslavenskog prvenstva. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jednu utakmicu.

Osim Hajduka kao trener je vodio i Šibenik, reprezentaciju Gabona, tuniški Bizert i nekoliko slovenačkih klubova, a posebno vredi istaknuti Hajdukovo polufinale Kupa Uefa u sezoni 1983/1984. U samostalnoj Hrvatskoj sa Hajdukom je osvojio Kup 2000. godine i učestvovao u osvajanju prvenstva 2004. godine.