Pre početka komemoracije pušten je kratak film, u kojem su prikazani njegovi nastupi.

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić rekao je da će „zvezda Moce Vukotića sijati snažnim sjajem sve dok je Partizana, njegovih navijača i ljubitelja“.

„Moca je po svim vladajućim pravilima bio pravi tihi velikan. Tiha, a prava fudbalska zvezda. Ništa van fudbala ga nije zanimalo. Samo bojno polje, fudbalsko igralište. Nema u njegovoj karijeri skandala, afera, nespretnih reči ili ispada. Ni nalik sadašnjim poznatim ličnostima u sportu, koji se gladijatorski bore za medijsku pažnju“, rekao je Vučelić.

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković rekao je da će Srbija „jednom možda uspeti da ispriča, ko je i šta bio Moca Vukotić“.

„Da poredja sve te rekorde, da ispriča tu priču, neponovljivog virtuoza fudbalskog terena. Čoveka koji je simbol jednog vremena, ali i vrednosti“, rekao je Bjeković.

Bivši kapiten Partizana Saša Ilić istakao je da je nemoguće izraziti tugu i prazninu, posle smrti Vukotića.

„Moca je bio cenjen i zbog skromnosti, poštenja, iskrenosti, druželjubivosti i želje da svakom pomogne, da pouči mladje. Osetio sam to toliko puta, i zbog toga ću mu biti večno zahvalan“, rekao je Ilić.

Dramski pisac Dušan Kovačević rekao je da Vukotić na terenu kao i van njega bio veliki gospodin, sa brigom za ljude.

„Podržao bih predlog Mocinog najdarovitijeg učenika i nalsednika kapitena Saše Ilića da se stadion u Humskoj, nazove imenom Moce Vukotića“, zaključio je Kovačević.

Komemoraciji su izmedju ostalog prisustvovali predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, bivši fudbaler Crvene zvezde Dragan Džajić, direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić, predsednik Zvezde Svetozar Mijailović, kao i sportski direktor tog kluba Mitar Mrkela.

Medju prisutnima su bili mnogobrojni bivši igrači i treneri Partizana, poput Ivice Kralja i Ljubiše Tumbakovića.

Vukotić je 791 utakmicom držao rekord Partizana po broju odigranih mečeva, ali ga je pretekao bivši kapiten crno-belih Saša Ilić.

Za crno-bele je postigao 339 golova i osvojio tri tutule prvaka Jugoslavije, dok je za reprezentaciju upisao 14 nastupa i postigao četiri gola.

Sahrana Momičila Vukotića biće održana danas od 14.00 na Topčiderskom groblju, u Beogradu.