Građani Novog Pazara ukazali su radiju Sto plus na ovaj problem, navodeći da je ograda postavljena na veoma frekventnoj lokaciji, kojom svakodnevno prolazi veliki broj ljudi ka pijaci, naplatnoj službi Elektrodistribucije, tržnom centru i notaru.

Zaštitna ograda postavljena je krajem novembra, pred dolazak ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović i ministra turizma i omladine Huseina Memića, koji su “ozvaničili početak radova”.

Izvođenje radova povereno je novopazarskoj kompaniji “HS Iskop gradnja” iz koje su nam objasnili da radovi nisu počeli “zbog izmena u projektu”, kao i da “zaštitnu ogradu mogu ukloniti već sutra, ukoliko smeta”.

Početak radova, ukoliko izmene projekta budu prihvaćene, najavljuju za sledeću nedelju, ali ne na delu zgrade oko kojeg je postavljena ograda.

Izgradnja “Smart city centra”, površine preko 1.000 kvadrata, trebalo bi da traje 150 dana i obuhvatiće izgradnju čelične konstrukcije, lifta i stepeništa i koštaće 96 miliona dinara.

Nakon toga, uslediće druga faza koja obuhvata kompletno opremanje ove ustanove, te nabavku kompjuterske i druge opreme.

U ovom centru sprovodiće se obuke i programi za mlade, u oblasti izrade inovacionih rešenja za digitalizaciju javne uprave na teritoriji grada.

Ukoliko imate neki komunalni problem ili temu koju bismo mogli obraditi pišite nam na Instagramu, Fejsbuku ili na mejl redakcija@radiostoplus.com.