Konkurs je objavljen u Službenom glasniku 24. decembra, a rok za podnošenje prijava je 15 dana.

Pravo prijave imaju svi kandidati koji ispunjavaju uslove propisane Zakonom o javnom tužilaštvu, a dužni su da, pored lične i radne biografije, dostave i program organizacije i unapređenja rada tog tužilaštva.

Podsećamo da je Vlada Srbije prošle nedelje poništila prethodni konkurs jer joj DVT “nije dostavilo listu kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca”, iako je postupak okončalo i objavilo rang listu kandidata.

Prvi na listi bio je zamenik tužioca u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru Edis Arifović sa 66 od maksimalnih 70 bodova, na drugom mestu zamenik u Osnovnom tužilaštvu Muhedin Dedeić sa 62 boda, a trećem njegov kolega Samir Bakić sa 61,6 bodova.

Četvrta na listi bila je likvidaciona upravnica u Javnom preduzeću za urbanizam i planiranje Tutina Jasmina Elesković koja je sakupila 44 boda.

Osnovnim tužilaštvom u Novom Pazaru od septembra prošle godine rukovodi Fatima Dacić, a prethodnih dana spekulisalo se da bi DVT moglo Arifovića da postavi na njeno mesto, kao vršioca funkcije tužioca.