“Pozivamo Gradsku izbornu komisiju (GIK) da večeras, najkasnije do 22 sata objavi ove rezultate. U suprotnom, pozivamo građane da od sutra u 15.30 počnemo sa odbranom izborne volje naših građana”, rekao je Škrijelj na konferenciji za novinare.

On ovom prilikom nije detaljisao i šta konkretno znači poziv za odbranu izborne volje građana.

Škrijelj je naglasio da je partija kojoj pripada osvojila 10, Stranka pravde i pomirenja 12, a Građanski pokret Sandžaka (GPS) dva odbornička mandata.

Jedan od dva mandata je predmet sporenja opozicije i Sandžačke demokratske partije (SDP).

SDP trvrdi da njoj pripada 19, dok GPS navodi da je na jučerašnjim izborima osvojio dva odbornička mandata, odnosno da je vladajuća stranka upravo taj mandat prisvojila, kako bi obezbedila minimalnu mogućnost da oformi skupštinsku većinu u Novom Pazaru.

Ove dve partije su za večeras u 20 zakazale konferenciju za novinare ispred zgrade Gradske uprave, ali su ih u tome preduhitrili aktivisti SDP-a.

Oni su oko 19.30 sa partijskim zastavama u rukama popunili taj prostor, sa kombija puštali pesme posvećene SDP i upalili vatromet.

Predstavnici SDA i GPS se nisu pojavili na tom mestu u zakazano vreme, ali su nešto kasnije održali konferenciju ispred stranačkih prostorija.