Šef odborničke grupe Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj kazao je da drugi put, u poslednjih šest meseci, zbog nesposobnosti gradskih vlasti žitelji Novog Pazara trpe ogromnu štetu od poplava.

“Smatramo da Skupština treba da konstatuje da organi Novog Pazara ne vrše adekvatno svoje nadležnosti i javne poslove i ne vode računa o sigurnosti i opštem interesu građana i da nisu u stanju da im obezbede ličnu i imovinsku sigurnost”, rekao je Škrijelj.

On je zatražio i da lokalni parlament proglasi gradonačelnika, predsednicu Skupštine, Gradsko veće, Štab za vanredne situacije i nadležna preduzeća i službe odgovornim za posledice izazvane poplavama 19. januara i 14. juna i da se građanima nadoknadi sva nastala šteta.

Opozicija je tražila i da Skupština raspravlja o pokrivenosti pojedinih delova Novog Pazara gromobranskim instalacijama, asfaltiranju ulica u brojnim prigradskim naseljima, povećanju stajališta za taksiste, ali i rešavanju problema velikog broja kockarnica i kladionica, a nedostatka javnih toaleta.

Zahtevi predstavnika opozicije nisu dobili podršku vladajuće većine tako da lokalni parlament neće raspravljati o tim temama.

Na dnevnom redu je razmatranje izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova, promena na čelu JKP “Gradska čistoća”, promena imena Osnovne škole “Mur” i nazivanje kraka Ulica Branislava Bakračevića na Šestovu po Marku Simiću, dvogodišnjem dečaku stradalom u bombardovanju 1999. godine.