Kako je navela potpredsednica opozicione Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić za list Nova, ta stranka se nije izjašnjavala o tom predlogu jer ga nikada nije ni dobila već je o njemu čula samo preko medija.

Rakić je rekla da odricanje od poslaničkih ili odborničkih mandata ne može biti cilj sam po sebi, i da ima smisla ukoliko bi iza toga stala čitava opozicija, i ako bi to bilo uvertira za širu građansku neposlušnost.

Ona je ocenila da lokalni izbori održani 2. juna u Beogradu i drugim gradovima i opštinama Srbije “nisu bili ni slobodni ni pošteni”, ali da je razlog što opozicija nije ostvarila bolji rezultat to što nisu uspeli da sačuvaju jedinstvo opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja”, koja je učestvovala na izborima u decembru prošle godine.

Vladajuća Srpska napredna stranka ostvarila je ubedljivu pobedu u većini od 89 lokalnih samouprava u kojima su se 2. juna održavali izbori ali je proces protekao u već uobičajenoj atmosferi optužbi opozicionih stranaka koje smatraju da se glasanje sprovodi u neregularnim uslovima.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *