U saopštenju koje je u ime organizatora protesta prosledila Narodna stranka se navodi da se zahteva “smenjivanje rukovodstva RTS-a zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju”.

“Zahtevamo oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona, promocije nasilja i nemorala, smenjivanje svih članova Saveta REM-a, kao i zabranu štampanih medija koji promovišu nasilje i objavljuju lažne vesti i krše novinarske kodekse, i ukidanje svih rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom”, ističe se u saopštenju.

Organizatori protesta traže i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i prihvatanje ostavke ministra obrazovanja Branka Ružića.

Protest “Srbija protiv nasilja” večeras je održan četvrti put u Beogradu, a na njega su pozvale opozicione Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i drugi, ali je naglašeno da protest nije stranački.