“Održavanje sednice je jedan od zahteva protesta, za koji nećemo smatrati da je ispunjen dok se sednica formalno ne zakaže. Podsećamo da su građani na protestu ‘Srbija protiv nasilja’ izneli zahteve za smenu svih članova REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, zabranu emisija i programa koji promovišu nasilje, poput pojedinih rijaliti programa, kao i zabranu štampanih medija koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks”, naveli su u saopštenju.

Dodali su da je pritisak građana naterao vlast da ministar prosvete Branko Ružić podnese ostavku, ali da se zahteva i hitna smena ministara policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.

Ne davimo Beograd – Zeleno levi klub ocenio je da je zajedničkom akcijom svi opozicionih narodnih poslanika koji čine jednu trećinu u narodnoj skupštini, zakonski nateran Vladimir Orlić da najavi sednicu sa dnevnim redom koji je predložila opozicija.

Još jednom su pozvali sve građane da se odazovu pozivu na protest “Srbija protiv nasilja” koji će danas početi u 18.00 ispred narodne skupštine, a građani će se uputiti u blokadu Gazele zbog neispunjavanja zahteva.