Orlić je čestitao je na nedavnom formiranju Asocijacije, koja je proistekla na osnovu slova Sporazuma o slobodnoj trgovini dve zemlje, i ponovio je da Srbiju i Kinu veže strateško partnerstvo uspostavljeno zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Si Đinpingu.

Orlić je iskoristio priliku da zahvali Kini jer je, zajedno sa Srbijom, na istoj strani kada je reč o poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava i u isto vreme ponovio podršku naše zemlje politici “Jedne Kine”.

Predsednik skupštine i članovi delegacije izrazili su opredeljenost da se zajednički rad dodatno unapredi kada je reč o kulturi i turizmu, čemu će, kako je naglašeno na sastanku, Asocijacija svojim budućim aktivnostima pružiti doprinos.

Delegaciju Asocijacije za promociju ekonomije, trgovine, kulture i turizma Kine i Srbije činili su njen predsednik Žou Junvei i predstavnici nekoliko udruženja čiji rad Asocijacija objedinjuje.

Tokom razgovora, kojem su prisustvovali i predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović i predsednik Skupštine Opštine Stari grad Dušan Petrić, bilo je reči o konkretnim mogućnostima za saradnju gradova i provincija u Kini i beogradskih opština, posebno onih koji su u prethodnom periodu potpisali sporazume o bratimljenju.