Djordjević je u pisanoj izjavi osudio što je kako je rekao, premijera prijateljske i bratske zemlje, juče na beogradskom aerodromu dočekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović „u neformalnoj odeći“.

„To je naravno jasna poruka, da na doček stranog premijera pošaljete jednog nebitnog lakeja koji je pritom obučen kao džiber, u izbeljenim farmerkama i razdrljenoj košulji“, naveo je Djordjević a prenelo Oslobodjenje.

Ocenio je da je situaciju „dodatno pogoršao“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavom da će „pokušati da se vidi“ sa premijerom Crne Gore koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

„Iz svega ovoga je jasno da Vučić i SNS podrivaju Vladu Crne Gore, i dalje radeći u interesu svog starog poslovnog partnera Mila Đukanovića. Sraman doček u Beogradu je pokazatelj da Vučićev režim nije briga što je u Podgorici ‘po prvi put za više decenija na vlasti vlada koja nije anti-srpska’, već da su im u prvom planu, mutni poslovi i kriminalne veze ‘sa klanom’ Djukanovića“, naveo je lider Oslobodjenja.

Djordjević je optužio Vučića da „ponižava srpski narod ma gde on živeo“ i da „svadja dve bratske zemlje“.

„Vučiću sa druge strane nije problem da se sastaje i dogovara sa Ramom, Erdoganom, Orbanom, Milom Djukanovićem, Kristijanom Šmitom i svima koji rade protiv interesa srpskog naroda“, dodao je Djordjević.