Prema njenim rečima, situacija na severu i dalje predstavlja izazov, a kako je dodala, “kriminalne bande u Severnoj Mitrovici koje finansira država Srbija suočiće se s pravdom”.

“Sever Kosova i dalje predstavlja izazov zbog teritorijalnih pretenzija koje Srbija ima prema Kosovu, a koje iskazuje kroz finansiranje i podršku kriminalnih struktura. Bande ne vole sprovodjenje zakona u zemlji. Oni će se suočiti s pravdom zbog zastrašivanja gradjana. Svi smo svedoci stalne pretnje Srbije Kosovu. Ova pretnja se manifestovala kroz hegemonističku ideju rasporedjivanja vojnih trupa na Kosovu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobro zna da se prisustvo srpske vojske na Kosovu završilo 1999. godine”, rekla je ona.

Kako je navela, Beograd treba jasno da shvati “da je Kosovo država i da će to uvek ostati” i da dijalog treba da se fokusira na medjusobno priznavanje.

“Nezavisnost naše države gradjena je krvlju i temelji države su jači nego što neki misle.  Naš cilj je NATO. Naša spoljna politika služi interesima naše zemlje u celini”, rekla je Osmani, preneo je Kosovo onlajn.