Osmogodišnji Tino Popović iz Rijeke koji je postao internet zvezda regiona nakon što je odbio predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da umesto za Rijeku počne da navija „za neki veći klub poput Zvezde ili Partizana“ fudbalski klub u njegovom gradu poklonio je dres sa potpisima svih igrača.

Dečaku koji je usred Beograda Vučiću rekao odlučno ‘ne’ i ostao veran svojoj Rijeci, uprava kluba poklonila je dres sa potpisima svih igrača. Poklon mu je uručen u subotu na utakmici Rijeke i Cibalije, piše hrvatski portal 24 sata.

„Ne treba previše isticati koliko je ovaj gest značio malom navijaču, samo jednom od mnogih iz nove generacije koji će još dugo živeti, disati i navijati za – Rijeku“, naveo je fudbalski klub na svojoj veb stranici.

Vučić je 24. avgusta u Beogradu primio decu iz Kostajnice, Rijeke i zadarskog zaledja koji su kao polaznici letnje škole „Sveti Sava“ iz Beograda, nekoliko dana boravili u Srbiji.

Kada je od jednog osmogodišnjaka čuo da navija za Rijeku Vučić mu je uzvratio: „Tino, moraš da nadješ neki veći bolji klub da navijaš – da budu Zvezda ili Partizan, malo veći klub od Rijeke, Dinama, Hajduka – znači ili Zvezdu ili Partizan… Tino da ti kažem nešto, na prostoru bivše Jugoslavije, a i šire od toga, Beograd je lepši od svih ostalih gradova i to uverljivo.

Veći je od Zagreba dva i po puta, skoro tri Zagreba stanu u jedan Beograd, pet Sarajeva stanu u jedan Beograd. Računam da je Beograd tvoj grad isto koliko i Rijeka i taman da voliš najviše Beograd i Rijeku“, rekao je Vučić.