Iz tog suda su radiju Sto plus odgovorili da se Vučković nalazi na radu i da nije udaljen sa funkcije.

“S obzirom da shodno članu 14 Zakona o sudijama, sudija se udaljuje sa funkcije ukoliko mu je određen pritvor, što u ovom slučaju nije, a shodno stavu 2 istog člana, može biti udaljen pod zakonom propisanim uslovima, a u slučaju kad udaljenje nije obavezno, o tome odlučuje predsednik Vrhovnog kasacionog suda”, navodi se u odgovoru koji je potpisao predsednik Osnovnog suda Vejsil Smajović.

U odgovoru se dodaje i da je Vučković 26. marta ove godine priveden na saslušanje u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru, a da je nakon saslušanja dan kasnije pušten da se brani sa slobode.

“Istražni postupak, prema informacijama kojima ovaj sud raspolaže, još uvek nije okončan, a sud nema saznanja da li je podignut bilo kakav optužni akt. Takođe, ovaj sud nema saznanja ni za koje krivično delo se sprovodi istraga”, saopštili su iz Osnovnog suda.

Informacije da Vučković “sudi noseći nanogicu” pojavile su se prethodnih dana na društvenim mrežama, a takve tvrdnje izneo je i poznati beogradski advokat Božo Prelević, što su preneli pojedini mediji.

Podsećamo da je novopazarska policija saopštila da je Vučković uhapšen u zajedničkoj akciji sa Višim tužilaštvom i Bezbednosno-informativnom agencijom zbog sumnje da je omogućavao overavanje ugovora bez prisustva ugovornih strana.

Na osnovu tih ugovora su kasnije kupci upisivali pravo svojine u Katastru nepokretnosti, a za to je, navodno, sudija dobijao novčanu nadoknadu.

Pored njega, uhapšeni su i referent Osnovnog suda M.H. (55) i D.P. (53) iz službe Katastra u Sjenici.

“Sumnja se da je LJ.V. od 2015. do 2019. godine, u sudskim postupcima koje je vodio, u nameri da nekim licima pribavi korist, a drugima nanese štetu u iznosu od preko milion i po dinara, kršio zakon overavajući ugovore o prometu nepokretnosti sa osobama koje tom prilikom nisu bile prisutne“, saopštila je Policijska uprava u Novom Pazaru.

Policija je saopštila da se sudija sumnjiči da je počinio krivično delo kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika.