UNS dodeljuje i nagradu za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić, a ona se dodeljuje prema oblicima novinarskog izražavanja u kategorijama vest i izveštaj, reportaža, fotografija i televizijski snimak, kao i karikatura i novinarska satira.

Nagrada „Bogdan Tirnanić“ pripašće autoru komentara ili kolumne, a specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“ dodeljuje se za doprinos istoriji štampe i novinarstva, za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo.

Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani, a predlog sa jasno naznačenim nazivom nagrade, obrazloženjem i linkovima ka tekstovima, radio i TV prilozima treba dostaviti imejlom na nagrade@uns.rs najkasnije do 10. decembra 2021. godine.

Nagrade najuspešnijima u 2021. godini biće uručene na Dan UNS-a, 21. decembra 2021. godine.

Kako se navodi u saopštenju, u toku je i konkurs za UNS-ovu nagradu za borbenost u novinarskom izražavanju „Aleksandar Tijanić“, koja se dodeljuje od 2015. godine za tekstove, priloge objavljene u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima, ali i za originalan novinarski potez.

Za nagradu mogu da konkurišu novinari koji rade u medijima u Srbiji, a radovi moraju biti objavljeni u periodu od 28. novembra 2020. godine, do 28. oktobra 2021. godine.

Predloge sa obrazloženjem i linkove ka tekstovima, radio i TV prilozima treba dostaviti imejlom na nagrade@uns.rs, dok je rok za slanje predloga 28. novembar 2021. godine.

Ime dobitnika biće objavljeno 13. decembra, na dan kada je Aleksandar Tijanić rodjen.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 2.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće uručena 21. decembra 2021. godine, na dodeli godišnjih nagrada UNS-a.