Fejzović je radiju Sto plus rekao da je na ove dve studije radio ukupno četiri godine, koristeći lokalne materijale.

“Predstavljena su dva pristupa u vajarstvu, klesanje kamena i tesanje drveta. To su tradicionalni materijali, tako da je ovo prilika da posetioci vide šta sve može da se uradi sa materijalom iz naše okoline”, rekao je Fejzović, koji je profesor na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

On je istakao da je kroz ovu izložbu želeo da ukaže na suživot čoveka i priprode, čoveka i životinja, o tome koliko je taj balans dobar ili loš i koliko se dobro bore sa nagonima koji ih prate kroz ceo život.

“Moj rad i život se zasnivaju na traženju ritma, balansa, kompozicije i komunikacije, sve u svrhu dobrih odnosa i pozitivnog uzimanja bitka. Dokumentovanje procesa življenja je moj artefakt”, rekao je Fejzović.

On veruje da će se kultura u ovom gradu vrati na mesto koje joj pripada, jer „ako nemamo kulturu, onda nam ostaje nekultura, što nikako nije dobro“.

Fejzović je diplomirao je vajarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Rigi, a magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu.

Od 2008. aktivan je na kulturnoj sceni Novog Pazara sa nekoliko samostalnih i većim brojem grupnih izložbi, a pre toga je sa umetničkom grupom “Vizionarsko društvo” iz Sarajeva bio učesnik više desetina projekata, izložbi  i drugih javnih nastupa.

Fejzovićevu izložbu skulptura pod nazivom „Komuna 2“ posetioci mogu pogledati u naredne dve nedelje u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru.