Sidavi, koji živi u istočnom Jerusalimu, stigao je u policijsku stanicu taksijem noseći pištolj iz koga je pucao i nož, pošto se satima krio dok je trajala velika potera.

On je predat bezbednosnoj službi Šin bet kako bi se utvrdilo gde se naoružao i da li je povezan sa nekom ekstremističkom organizacijom, a taksi vozača je takodje ispitivala policija, preneli su izraelski mediji.

Napadač je pucao, kako se ispostavilo, na dva mesta, najpre na autobus na parkingu kraj Zida plača i ranio dva muškarca.

Vozač autobusa Daniel Kanievski je rekao da je hteo brzo da krene kada je čuo pucnjavu, ali je u tom trenutku pomagao jednom putniku u invalidskim kolicama da udje u vozilo.

Palestinac je potom pobegao i ponovo počeo da puca u blizini i ranio šestoro ljudi, četvoro članova jedne porodice ultraortodoksnih Jevreja iz SAD.

Ambasada SAD je naknadno potvrdila da su medju ranjenima američki državljani, javio je AP.

Ranjenici su preneti u bolnice, uključujući jednu trudnicu ranjenu u abdomen i jednog muškarca pogodjenog metkom u vrat i glavu.

Žena je podvrgnuta hitnom porodjaju i beba je u teškom, ali stabilnom stanju.

Novinski sajt Vala (Walla) je javio da je troje rodjaka osumnjičenog uhapšeno, uključujući njegovu majku.

„Neka oni koji nam žele zlo znaju da će platiti cenu za svako povredjivanje civila“, rekao je premijer Izraela Jair Lapid posle napada.