Panović je za televiziju N1 kazao da će se takva situacija preslikati i na republički nivo.

Prema njegovoj oceni, SNS će zbog aktuelne situacije „verovatno“ tražiti da podeli odgovornost u vlasti, pa je moguće da će delovi opozicije davati podršku za strateška pitanja.

„Sastanak (lidera SSP-a) Dragana Djilasa i (predsednika Srbije i SNS-a) Aleksandra Vučića je amortizovao tenzije i obeshrabrio delove opozicije i smanjio im entuzijazam“, izjavio je on.

Panović je naveo da je Narodna stranka pokazala „jednu vrstu strpljenja“ i da je „stoički“ izdržala nametanje kandidata za predsednika, ali dodaje da je vreme da se gradjani i opozicione stranke zapitaju zašto toliko insistiranje na savezima i koalicijama, kada se „od trenutka njihovog stvaranja zna da će se raspasti“.

„Njihov (opozicije) glavni problem je organizacione prirode – previše partija, entiteta, opet se najavljuju neki pokreti. Kada su se posle izbora skupili svi predstavnici opozicije, njih toliko ima da ne mogu da stanu u jedan kadar“, rekao je Panović.

Govoreći o objavi konačnih rezultata beogradskih izbora više od mesec dana nakon izbora, Panović je kazao da se „odugovlačenjem dobija kupovina vremena, a kupovinom vremena se duže ostaje na vlasti“.