Popularni veterani hrvatske rok scene, bend “Parni valjak”, održaće sutra koncert u novosadskom SPENS-u, kao deo nastupa na kojima promovišu svoj novi album “Nema predaje”.

Pevač “Parnog valjla” Aki Rahimovski rekao je na konferenciji za novinare da će repretoar pesama na sutrašnjem koncertu podrazumevati pesme sa novog albuma, ali da je bend pripremio i sve hitove bez kojih bi njihov njihov koncert bio nezamisliv.

Rahimovski je rekao da se bend u Novom Sadu oseća kao “stari sugrađanin”, jer je prvi album 1976. godine snimljen upravo u ovom gradu, u “Studiju M” Radio-televizije Vojvodine.

“Tih sedamdesetih godina u Vojvodini je bio jedan pravi rokerski raj, u kome smo znali svirati po dve nedelje i svako veče putovati po mestima kao što su Vršac, Bačka Palanka, Subotica ili Zrenjanin, i sada se osećamo kao da smo se vratili kući”, kazao je on.

Dodao je da je zadovoljan jer je na ovogodišnjoj turneji u Srbiji, tokom koje su već svirali u Kragujevcu i Beogradu, primetio da publika zna pesme sa novog albuma i dodao da je to za njega pokazatelja da je “bend i dalje blizak publici i da ona ceni sve što rade”.

“Živeti od stare slave možete nekoliko godina, ali onda dosadite i sebi i publici. Ovaj novi materijal koji promovišemo će biti zastupljen i na koncertu u Novom Sadu, ali ostatak repertoara će biti one pesme koje se moraju odsvirati”, kazao je Rahimovski.

Početak koncerta Parnog valjka zakazan je za 20 časova u velikoj sali SPENS-a, a ulaznice se mogu nabaviti po cenama od 800 do 1.400 dinara.