“Shodno tome i kod nas ovo pitanje mora postati jedno od prioritetnih i svako ko pretenduje da sebe naziva opozicijom mora na tome da inistira. Кada ovaj režim bude oboren jedna od prvih stvari koje će biti istražene i sudski rešene je to ko je u Skaj prepiskama kriminalaca bio ‘veliki šef Oskar’, kao i to ko su Andrej i Nikola P”, ukazao je danas Parović u pisanoj izjavi.

On je podsetio da je srpska javnost “ostala zgrožena kada je prvi put sučena sa prepiskama koje su kriminalci iz naše države i regiona vodili preko Skaj aplikacije”.

“Tada je lično (predsednik Srbije) Aleksanar Vučić na svim nacionalnim televizijama pokazivao slike i prepiske koje je naša država dobila od Francuske, a u cilju razbijanja i hapšenja članova klana Veljka Belivuka”, naveo je Parović.

Dodao je da bi i u slučaju Skaj prepiske u vezi sa kriminalnom grupom Darka Šarića, koje je juče objavila nevladina organizacija KRIK, kao i o njihovim vezama sa vrhom države i bezbednosne službe, trebalo isto tako postupiti.

NVO Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je juče da su krivičom prijavom koju je srpska policija 15. aprila 2022. podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal bili obuhvaćeni i bivši ministar policije Nebojša Stefanović i jedan od čelnih ljudi BIA-a Marko Parezanović, zbog njihove navodne povezanosti sa kriminalnom grupom Darka Šarića.