Košarkaški klub Partizan kažnjen je sa 1.812.000 dinara zbog odbijanja da igra u plej-ofu Superlige Srbije, dok je trener crno-belih Željko Obradović suspendovan na četiri utakmice, saopštila je danas Košarkaška liga Srbije (KLS).

Kako se navodi, Partizan je kažnjen sa 600.000 dinara jer je odbio da igra utakmice protiv FMP-a, sa 1.200.000 dinara zbog „narušavanja ugleda KLS“ i sa 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige.

„Treneru Partizana Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS“, navodi se u saopštenju lige.

Po odluci Disciplinskog sudije, na četiri naredne utakmice takmičenja KLS svoju dužnost neće moći da vrši ni službeni predstavnik Partizana Dule Karavesović, dok je odgovornom licu crno-belih Dejanu Kijanoviću izrečena suspenzija u trajanju od šest meseci.

Disciplinski sudija lige je, na kraju, predložio da se „Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu Partizana u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS i FIBA“.