Komentarišući najavu mitinga SNS-a koji je Vučić zakazao za 26. maj u Beogradu, Pavićević je agenciji Beta kazao da posledice Vučićeve politike mogu biti veoma opasne, a koje, kako je rekao, niko ne bi želeo.

“Vučić je u strahu zbog pada rejtinga Srpske napredne stranke. On je izgubio kontrolu i po svaku cenu želi da predupredi narastanje protesta naroda zbog nasilja u državi. Vučić priziva još veće podele u društvu, a posledice takve politike mogu biti veoma opasne”, naglasio je prof. Pavićević. On je rekao da je cilj skupa zakazanog za 26. maj podgrevanje atmosfere među članstvom SNS-a.

“Oni imaju izbornu skupštinu 27. maja na kojoj će navodno biti velikih promena. Vučić je i do sada u nekoliko navrata najavljivao velike promene u svojoj stranci, ali se sve završavalo na beznačajnim promenama. Čak i njegovo eventualno povlačenje s čela SNS-a ne bi donelo pozitivne promene u društvu”, ocenio je Pavićević.

Dodao je da je u ovom trenutku Vučićev glavni cilj da poremeti masovna okupljanja građana u više gradova Srbije.

“Skup pristalica SNS-a biće zapravo kontramiting protestima koji se organizuju zbog nasilja u državi”, zaključio je Pavićević.

Predsednik Srbije Vučić je sinoć pozvao gradjane da dođu 26. maja u Beograd, na skup za, kako je naveo, odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti Srbije.

On je u video obraćanju s mobilnog telefona rekao da će to biti “najveći skup u istoriji Srbije”.