“Građani ne dobijaju odgovarajući kvalitet usluge za cenu karte koju plaćaju. Autobusi se raspadaju, leti radi grejanje, nema reda vožnje i autobusi kasne, gužva se po 300, 400 ljudi u jednom vozilu, u GSP-u je 20 odsto zaposlenih viška, a među zaposlenima je najmanje vozača”, rekao je Pavlović televiziji N1, saopštila je stranka.

Ocenio je i da je skandalozna izjava gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da je “korupcija u interesu grada”, posle snimka koji je objavio BIRN, a na kojem se jasno čuje kako Šapićev šef kabineta Nenad Milanović nudi “nameštanje tendera” turskoj kompaniji Kentkart ako pristane na sporazumni raskid ugovora o naplati karata u javnom prevozu.

“Šapić i Milanović moraju hitno da podnesu ostavke, a tužilaštvo i policija da ispitaju sve okolnosti sastanka održanog 9. marta na kojem je Milanović očigledno počinio krivično delo. Svi tenderi su namešteni, a grad iz budžeta godišnje daje više od 200 miliona evra GSP-u”, kazao je Pavlović.

On je istakao da se mora uvesti profesionalni menadžment u GSP-u, “koji će smanjiti krađu i povećati broj vozača i plate zaposlenih”.