Pavlović je istakao da je rebalansom predviđeno povećanje budžeta sa 146 milijardi dinara na 153 milijarde i povećanje rashoda za 11 milijardi dinara, od kojih je čak četiri milijarde predviđeno za nabavku roba i usluga.

“Nisu završeni obećani projekti poput izgradnje pristupnih saobraćajnica za železničku stanicu ‘Prokop’, izgradnja bulevara i rekonstrukcija Ulice Dragoslava Srejovića od Bogoslovije do Mirijeva, izgradnja biciklističkih staza i kanalizacije za naselja Surčin, Ledine i Batajnica”, rekao je Pavlović.

Dodao je da je gradska vlast ostala pri rekonstrukciji Kalenić pijace “za neverovatnih 15 miliona evra, koliko će Beograđani platiti postavljanje nadstrešnice na toj pijaci”.

Pavlović je istakao da gradska vlast povećanjem troškova iz budžeta povećava inflatorni pritisak.

“Rebalans ne sadrži mere protiv inflacije i izgleda kao da inflacija još nije stigla do Beograda, iako je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla da je inflacija između 12 i 13 odsto. Rebalans ne sadrži nijednu meru u vezi sa predstojećom energetskom krizom”, rekao je Pavlović.

On je, povodom predloga za osnivanje dva javna komunalna preduzeća i jednog privrednog društva koje će upravljati Halom sportova u Novom Beogradu i sportskim centrom “11. april”, rekao da je reč o “plaćanju glasova sa prethodnih izbora, novom partijskom zapošljavanju i pokušaju gradonačelnika Aleksandra Šapića da uspostavi sopstvenu organizaciju unutar beogradskog odbora SNS-a nakon povlačenja Nebojše Stefanovića”.

“Osnivanje javnih komunalnih preduzeća je i nezakonito, jer Grad Beograd već ima preduzeće koje se bavi parkovima i u kojem su zaposlena 1.242 čoveka i ima Gradsko saobraćajno preduzeće, a nepokretnostima koje su u javnoj svojini grada bavi se Sekretarijat za imovinske i pravne poslove”, naveo je Pavlović.

Rekao je da se planira osnivanje javnog komunalnog preduzeća za naplatu karata u javnom prevozu iako Beograd već ima preduzeće koje to može da radi, i dodao da su radnici GSP-a danas protestovali ispred skupštine grada i zbog najave osnivanja tog preduzeća.

“Naprednjačka većina je u gradskoj skupštini 2021. godine podržala revidiranje i produženje poslovne saradnje sa turskom firmom Kentkart na još 13 godina, a sada podržavaju osnivanje novog javnog preduzeća, koje je posledica najavljenog raskida ugovora sa turskim partnerom”, rekao je Pavlović.

Pozvao je odbornike SNS-a da objasne zašto su to ranije podržavali a sada ne podržavaju, koliko je miliona evra iz budžeta dato za plaćanje penala prevremenog raskida ugovora i da li je ta šteta manja ili veća od štete koju bi izazvalo sprovođenje ugovora do kraja ugovorne obaveze.