“Vlast je prekršila dogovor koji je napravljen u toku pregovora o izbornim uslovima. U vezi sa Izmenama zakona o prebivalištu, dogovor je bio da se kandidatima omogući da budu na listama, a da zakon stupi na snagu tek nakon isteka roka za podnošenje izborih lista. Postoje transkripti sa sednica koji mogu ovo da potvrde”, rekao je Pavlović.

“Ne znam zašto je vlast odlučila da prekrši dogovor, ali ako žele sami da idu na ove izbore nema problema. U 15.00 sati je sastanak naše koalicije, ako vlast ne povuče prigovore na naše liste, opcija je da ne idemo na izbore”, dodao je on.

Pavlović smatra da vlast stoji iza prigovora. “Oni jesu formalni podnosioci prigovora. O čemu je reč? Formalno, prigovore su podneli učesnici na izborima, ali na osnovu informacija koje su mogli dobiti samo od vlasti, tačnije od Ministarstva unutrašnjih poslova. Koliko sam upućen prigovore je podnela Ruska stranka”, rekao je Pavlović.

Povlačenje odluke o učešću na izborima najavili su i Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta i predsednik Demokratske stranka Zoran Lutovac koji izneo na mreži X predlog da se, ako se ne povuku rešenja, lista “Biram borbu” u Beogradu povuče iz izbornog procesa.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *