„Pozivam Šapića da kaže da li je predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić lično zabranio rušenje tog objekta, kao i da objasni vezu Gorana Vesića sa firmom ‘Loteks grup’ i objektom na Makišu. Da li je Šapić ucenjen jer mu je dozvoljeno da nelegalno dogradi svoju kuću u naselju Bežanijska kosa, pa sada ne sme da ruši objekat na vodoizvorištu“, upitao je Pavlović.

Pavlović je naveo da je firmu „Loteks grup“ osnovala Jelena Popović, koja je firmu brzo prebacila na svog supruga Vladimira Popovića, brata Tanje Popović, bliske Vesićeve saradnice, članice Gradskog veća i funkcionerke SNS-a.

„Odbijanje Šapića da sruši nelegalni objekat na vodoizvorištu na Makišu ukazuje ne samo na grube povrede zakona, već da on i ne sme da sruši objekat iz političkih razloga“, rekao je Pavlović.

Pavlović je podsetio da su nedavno srušeni nelegalni objekti na Avali i da je pokušano rušenje restorana u opštini Palilula, što su gradjani sprečili, a da bi uskoro mogla da bude srušena i perionica kod Sava centra u Novom Beogradu.

„Očigledno je da Šapić sprovodi ‘politička rušenja’, jer bi u suprotnom javno bio dostupan spisak svih nelegalnih objekata na teritoriji Beograda, kao i spisak objekata za rušenje sačinjen po jasnim kriterijumima i prioritetima“, zaključio je Pavlović.