Jedna od ćerki legendarnog Pelea rekla je danas da ona i njena porodica prolaze kroz periode velike tuge i očaja dok se 82-godišnji nekadašnji fudbaler nalazi u bolnici skoro mesec dana.

Pele je primljen u bolnicu “Albert Ajnštajn” u Sao Paolu 29. novembra, a lekari su prošle srede saopštili da je bolest uznapredovala i da Pele ima problema i sa bubrezima i srcem. Bolnica od tada nije objavila nikakve novosti o Peleovom zdravstvenom stanju.

“Ove trenutke je teško opisati. Ponekad je mnogo tuge i očaja, dok se u drugim trenucima smejemo i prisećamo se zabavnih uspomena”, napisala je Keli Nasimento na Instagramu.

U bolnici su i ostali članovi porodice.

“Iz ovoga smo naučili da moramo da se držimo zajedno. To je jedini način”, napisala je Keli.

Peleu je u septembru 2021. godine uklonjen tumor debelog creva. Ni njegova porodica ni bolnica nisu precizirali da li se proširio na druge organe.

Jedan lokalni list je prošlog vikenda izvestio da hemioterapija ne deluje i da su lekari odlučili da Pelea prebace na palijativnu negu. Peleova porodica demantovala je taj izveštaj.

Pele je predvodio reprezentaciju Brazila do pobede na svetskim prvenstvima 1958, 1962. i 1970. godine. U dresu nacionalnog tima je postigao 77 golova, a na Svetskom prvenstvu u Kataru taj rekord je izjednačio Nejmar.