“Poslaničke grupe bi trebalo da deligiraju ljude koji će se zalagati za rešavanje problema u oblasti ljudskih i manjinskih prava i ravnopravnosti polova, koji će otvoreno reći da se u ‘Linglongu’ krše osnovna ljudska prava i da se tome treba stati na put, da je progon profesora koji drugačije misle kršenje prava na slobodu govora, da je izbacivanje dece iz vrtića zbog roditelja koji su članovi opozicionih stranaka čista diskriminacija”, rekla je Pernat u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da će se Aleksandar Marković “ponašati kao na pokrentoj traci u fabrici laži i na svakoj sednici tvrditi da ovoliko prava ljudi nikada nisu imali”.

“U ovoj zemlji, sloboda govora smatra se antidržavnim činom, a svih ovih godina kršena su prava slobode kretanja, izražavanja, mirnog okupljanja, pravo na zdravstvenu zaštitu i zdravu životnu sredinu. Zdravstvena knjižica bez partijske samo je parče bezvrednog kartona, izlazak na proteste siguran otkaz, ali to ne smeta naprednjacima da Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova formiraju za šest minuta” zaključila je Pernat.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *