„To je sve početak jednog novog projekta. Ono što je najvažnije, taj nedostatak uigranosti ćemo morati da kompenzujemo jednom velikom željom koju si igrači u ovih nekoliko dana i pokazali. To je ono što me čini zadovoljnim i optimističnim“, rekao je Pešić.

„Publika nam je veoma važna, naši navijači. Ako baš ne igramo sa najboljim igračima koje imamo, onda hajde da svi zajedno pomognemo njima da budu još bolji i postanu najbolji“, poručio je selektor.

Kapiten Miloš Teodosić, koji se u utorak priključio nacionalnom timu, rekao je da je pred njegovom ekipom kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dve godine i da je sistem takmičenja takav da je svaka utakmica veoma važna.

„Letonija ume da bude neugodna, sigurno imaju odredjenu prednost kada je uigranost tima u pitanju, ali sam siguran da ćemo pokazati dobru energiju i igru koja će nas dovesti do željene pobede. Praktično smo na novom početku, nadam se da će i publika to prepoznati i pružiti veliku podršku reprezentaciji u sutrašnjoj utakmici“, rekao je on.

Utakmica Srbija – Letonija na programu je sutra od 20.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“, dok će izabranici Svetislava Pešića tri dana kasnije igrati protiv Belgije u Monsu.