Medju izabranim ostvarenjima nalazi se najbolji film sa 10. Medjunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru, „Igra mog života“, autora Aleksandra Miletića.

Dokumentarni film se bavi životom i uspehom proslavljenog košarkaškog radnika Bore Stankovća, a film je režirao Ivica Vidanović.

U konkurenciji na 49. festivalu u Milanu će se naći i film „Celi život u igri“, autora Branka Krstića, dobitnika nagrade za najbolju fotografiju i dizajn na festivalu na Zlatiboru.

Film autora Dejana Nikolića, „Od Mlave do Temze“ bavi se uspesima zlatnog i srebrnog paraolimpijca Željka Dimitrijevića, a na ovogdišnjem Zlatiborskom festivalu dobio je nagradu za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu.

Na festivalu u Italiji predstaviće se i filmovi „Broj 1“, autora Vladimira Ristića, o nedavno preminulom golmanu Draganu Panteliću, kao i „Žoc, Kića, i Maršal sa Morave- legende i mitovi čačanske košarke“, autora Marka Ljubomirovića.

Pored srpskih filmova u konkurenciji će se naći i tri regionalna filma, „Ivanova igra“, autora Tomislava Žaje iz Hrvatske, koji govori o sportskoj i životnoj sudbini slavnog fudbalera Ivana Gudelja, „Vaha-portret jedne legende“, autora Igora Latinovića iz BIH, koji je na Zlatiboru dobio nagradu za najbolju režiju, a koji govori o karijeri fudbalera i trenera Vahida Halihodžića, kao i film „Poslednji Farukov penal“, Edina Isanovića i Armina Čolakovića iz BIH.

Na festivalu sportskog filma u Milanu predstavnike će imati 20 festivala sportskog filma, a biće prikazano 116 filmova iz celog sveta. //