On je ponovio da su Srbi podigli barikade zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, ističući da je uhapšen nevin čovek, koji je zatvoren “ko zna gde, bez razloga”.

“Reč je o kršenju ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji. Srbi na barikadama hoće da odbrane Briselski sporazum, jer Kurti ne poštuje nijedan sporazum”, rekao je Petković.

Srbi su poniženi i svakodnevno “trpe Kurtijevo nasilje”, naglasio je Petković.

“Ne dao Bog da dodje do rata, činimo sve da sačuvamo mir i stabilnost i ne smemo da nasedamo na provokacije”, zaključio je on.

RTS: Noć na Kosovu i Metohiji protekla mirno, preko Brnjaka i Jarinje ne može da se prodje
Noć na jugu Kosova i Metohije protekla je mirno, ali je sever pokrajine i dalje blokiran, a preko administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje ne može da se prodje, preneo je jutros RTS.
Srbi na severu Kosova i Metohije protestuju zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića.

Zbog dešavanja na severu Kosova, predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je formiran Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na terenu. Osnovne i srednje škole od danas neće raditi.

Nakon sednice Saveta bezbednosti koji je održan juče, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na severu Kosova i Metohije da ne nasedaju na “provokacije” i da poštuju Kfor i Euleks.