će neko od njih biti novi fudbaler koji će igrati za Partizan. Verujem da će mnogo njih posle utakmice navijati za Partizan”, dodao je on.

U prvom kolu u Češkoj Partizan je odigrao nerešeno 3:3, a Petrić je rekao da je ekipa izvukla pouke iz tog duela.

“To je ekipa koja igra direktan fudbal, možda direktniji nego Keln, uopšte nisu naivni. Nica ih je dobila, imala je mnogo sreće, bili su delimično slabija ekipa. Izvukli smo pouke, to ćemo danas preneti igračima, šta očekujemo da bismo ih zaustavili. Ali moramo da razmišljamo o našoj igri, ne treba da se opteretimo njihovom igrom, već da njihove vrline privedemo našoj igri”, rekao je Petrić.

On je ocenio da je ekipa sada igrački u boljem momentu nego što je bila uoči te prve utakmice.

“Od tada je odigrano dosta utakmica, Partizan je pokazao da može da igra zanimljiv fudbal. Ako su gledali nas poslednjih utakmica videli su da možemo da im napravimo veći problem nego u prvoj utakmici. Moramo da budemo koncentrisani, da pružimo maksimum i u datom trenutku u 90 minuta u nekim situacijama koje možda nisu specifične za nas da obavimo kako treba da bismo dobili utakmicu ili odigrali nerešeno”, naveo je.

Trener Partizana rekao je da je važno da njegova ekipa spreči da duge lopte Slovackog dodju do šesnaesterca i da će crno-beli biti agresivniji u bloku, pa će dosta tereta pasti na igrače sredine terena i bočne igrače.

Upitan o kalkulisanju, pošto Partizanu odgovaraju dva ishoda, Petrić je rekao da je želeo da ekipa evropsko proleće obezbedi u prošlom kolu u Nici, ali je tada izgubila.

“Da smo obezbedili, sutra bi sigurno igrali svi mladi igrači, da li bili prvi ili drugi, bio sa spreman da sutra pustim sve mlade da igraju. Da li će sutra kalkulisati zbog nerešenog ili tri boda – izašli smo iz tog filma. Igraćemo kako možemo i siguran sam da će pružiti maksimum igrači. Nekad te protivnik natera da se braniš, ali naša ideja neće biti da se branimo”, naveo je on.

Petrić je rekao da će posle današnjeg treninga videti u kakvoj situaciji je ekipa, da će posle toga ili uoči utakmice odlučiti ko će da igra i dodao da će Danilo Pantić biti deo ekipe.

Nica i Partizan imaju po osam bodova, Keln na trećem mestu ima sedam, a Slovacko četiri boda.

“Išli smo od utakmice do utakmice, sada je situacija dobra, delimo prvo mesto sa Nicom, ali ništa nije završeno. Brzo sve može da se okrene, videli ste sinoć u Ligi šampiona. Ali siguran sam da su igrači postali profesionalci, nema kalkulisanja, daće maksimum, a namestilo se da smo u dobroj situaciji”, dodao je Petrić.

Fudbaler Partizana Siniša Saničanin rekao je da očekuje tešku utakmicu ali da se nada pobedi.

“Biće mnogo dece, očekujem da će nas pogurati do pobede ili remija. Igraćemo pod jednom dozom pritiska ali navili smo da igramo takve utakmice, nama je maltene svaka utakmica pod pristikom. Očekujem da ćemo maksimalno pripremiti utakmicu. Znamo šta nas očekuje, to je čvrsta i kompaktna ekipa, ali nadam se da ćemo ostvariti cilj”, rekao je Saničanin.