Upitan je i zašto nije pokazao emocije posle pobede u Kelnu.

“Duže sam igrao u Britaniji i Škotskoj nego u Srbiji i Jugoslaviji, možda nešto vučem iz Škotske, gde sam prve dve nedelje u Dandi junajtedu bio tužan što smo izgubili. Na tom primeru sam video ako daš maksimum i koncentrisan si na svoj posao, ide novi dan i pored toga što se izgubi. Naravno da je bilo veliko zadovoljstvo što smo dobili i što su igrači pokazali ono što sam tražio. Totalno sam na zemlji i to shvatam kao posao koji moramo da obavimo. Bilo je emocija, a da li ih pokazujem ili ne, ja sam takav kakav jesam i u privatnom životu, igrači to osećaju”, naveo je on.

Govoreći o protivniku, Perić je rekao da Keln igra isto i kada gubi i kada vodi, da igra direktan fudbal.

“I tamo su bili ofanzivni, imali smo problema koje smo uspeli da rešimo. Sutra treba njihove vrline da smanjimo na minimum, a mi da iskoristimo vrline naših igrača. Biće mnogo teža utakmica nego pre sedam dana”, dodao je on.

Petrić je rekao i da se po pitanju promene formacije u odnosu na meč u Kelnu, ide ka tome da postavka igrača na terenu bude drugačija. On je dodao da pokušava minimalno da pritiska igrače, pošto i sami shvataju da moraju da daju sve od sebe.

“Partizan može u nekim utakmicama da se brani i mora, ali ova ekipa je totalno napadačka, to se pokazalo protiv Voždovca i Vojvodine. Ima stvari koje moramo bolje nego pre sedam dana, siguran sam da su spremni i odmorni da urade to na najbolji način”, rekao je Petrić.

Odbrambeni igrač Partizana Igor Vujačić rekao je da očekuje fizički zahtevnu utakmicu i potpuno drugačiju od one u Nemačkoj.

“Moramo biti koncentrisani svih 90 minuta da pružimo maksimum i uz pomoć navijača da napravimo podvig. Oni imaju dobre individualce po boku, igra im se bazira po boku i centaršutu kada opterete dvojicu štopera sa dva napadača a treći se dodaje. Nemci su jedni od fizički najmoćnijih ekipa. Njima je prekid jedno od glavnih oružja, daćemo sve od sebe da sačuvamo svoj gol”, rekao je on.

Na konstataciju da se vidi da je atmosfera u ekipi drugačija nego na početku sezone, Vujačić je rekao da je bilo potrebno vreme za prilagodjavanje, pošto je mnogo igrača došlo, a mnogo i otišlo.

“Sve smo to prošli zajedno, to nas je ojačalo i daje rezultate. Idemo iz utakmice u utakmicu da pružamo što bolje rezultate i samim tim je atmosfera sve bolja. Nadam se da će navijači prepoznati momenat i doći da nas podrže. Ne bih prognozirao rezultat, ali daćemo sve od sebe da sačuvamo gol”, naveo je Vujačić.