Olimpijska reprezentacija Srbije, u kojoj se nalaze i sportisti iz Sjenice Milanko Petrović i Rejhan Šmrković, otputovala je čarter letom iz Beograda u ruski grad Soči, gde će učestvovalti na Zimskim olimpijskim igrama.

Na aerodromu u Beogradu ispratili su ih ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac.

Udovičić i Divac poželeli su sreću olimpijskom timu na 22. Igrama u Rusiji.

„Očekujem da naši sportisti premaše svoje rezultate i da na najbolji način predstave Srbiju. Duboko verujem da će svako od njih pojedinačno učiniti sve da uradi čak i više nego što je sam planirao, jer to je u našem mentalitetu“, rekao je Udovičić.

Ministar je dodao da veruje da srpski olimpijci mogu da prevaziđu „svoja i tuđa očekivanja“.

„Kao ministar omladine i sporta verujem u njih, nadam se da će zimski sportovi naći svoje mesto u Srbiji i da će se barem neko vratiti sa medaljom“, dodao je legendarni vaterpolista.

Srbiju će na Igrama u Sočiju predstavljati osam sportista: Milanko Petrović (biatlon i skijaško trčanje), Vuk Ranđelović i Aleksandar Bundalo (bob dvosed), Ivana Kovačević i Rejhan Šmrković (skijaško trčanje), Marko Vukičević i Nevena Ignjatović (alpsko skijanje) i Nina Micić (snoubord).

Zimske olimpijske Igre u Sočiju počinju u petak, a traju do 23. februara.