Petrović je ocenio da je “samo marketnški trik za jednokratnu upotrebu” bilo obećanje da će Bolnica “Stefan Visoki”, u kojoj se leče pacijenti iz Smederevske Palanke i Velike Plane, biti potpuno rekonstruisana i proširena za 8.500 kvadratnih metara uz izgradnju helidroma u roku od tri godine – 2023.

“Očigledno je da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar zaboravio šta je sve obećao. Jer da zaista želi da se bavi datim obećanjima, ali i nagomilanim problemima u zdravstvu, obratio bi se Palančanima i rekao im zašto bolnica nije rekonstruisana i izgrađena, ali i građanima Srbije, a makar i najavio rešenja, i ne bi, u želji da se problemi sakriju pod tepih, zabranjivao lekarima da javno govore o tome” – naveo je Petrović.

Ocenio je da ipak probleme u zdravstvu nije moguće sakriti jer svi vide da po jedan lekar leči 400 pacijenata čiji se broj drastično povećava, da su liste čekanja za operacije sve duže, a hirurzima nema ko da asistira.

“Ni osam godina ministrovanja Lončaru nije bilo dovoljno da napravi vidan napredak, pa je nerealno očekivati to i sada u državi u kojoj je veći prioritet ulagati u stadione i navijače koji skandiraju na mitinzima Srpske napredne stranke (SNS), nego u zdravstveni sistem i zdravlje građana” – zaključio je Petrović.