Kako je navedeno u saopštenju portala, od 84,7 miliona dinara, koliko je ove godine iz budžeta namenjeno za podršku informisanja u javnom interesu, odobreni su projekti televizije B92 – 10 miliona, Prve televizije – pet miliona, televizije Кopernikus – pet miliona, Informer – pet miliona, Večernje novosti – 4,5 miliona, Srpski telegraf – 4,5 miliona, sportska televizija SOS kanal – 3,5 miliona, portal „Srbija danas” – tri miliona i Studio B – ukupno 14,4 miliona dinara.

“Za razliku od Pištaljkinog projekta, komisija je odlučila da projektu kompanije Politika a.d., koja je već pet godina u blokadi za iznos od dva miliona evra, dodelila 1,4 miliona dinara. Nije jasno kako je ovaj projekat uopšte i razmatran, s obzirom na to da je konkursom zahtevano da se dostavi potvrda Narodne banke da podnosilac projekta nije u blokadi”, piše u saopštenju Pištaljke.

Naveli su da “za razliku od mnogih medija kojima je dodeljen novac”, komisija smatra da za ovakvo istraživanje Pištaljka nema resurse za realizaciju, iako su oni, kako ocenjuju, otkrili i dokazali neke od najvećih korupcionaških afera kako ove, tako i prethodnih vlasti.

“Кriterijume komisije koju je imenovala gradska vlast u potpunosti ispunjava i javnosti nepoznati portal ‘Glas nacije’ koji uglavnom preuzima sadržaj drugih medija i koji je za to ove godine dobio četiri miliona dinara. U ovoj konkurenciji, jasno je zašto Pištaljkin projekat nije prošao, ali nije jasno da već osmu godinu zaredom gradske vlasti ne uspevaju da smisle bolji izgovor da ne podrže medij koji se bavi istraživanjem korupcije u gradskoj vlasti već jedne od drugih prepisuju obrazloženje da istraživanje korupcije nije u javnom interesu”, saopštili su iz Pištaljke.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *